USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Вчені висловили припущення, що золота маска Тутанхамона належала жінці
Відомий британський єгиптолог професор Джоанн Флетчер в документальному фільмі «Долина Царів: Золоте століття Єгипту» висловила припущення, що всесвітньо відома золота маска фараона Тутанхамона насправді ймовірно належала іншій людині, наприклад, Нефертіті, повідомляє Урядовий кур'єр.

Золота посмертна маска з гробниці фараона Тутанхамона була виявлена під час розкопок групою археологів на чолі з Говардом Картером у 1922 році. Вона стала загальновизнаним шедевром давньоєгипетського мистецтва в цілому і датована XIV століттям до н.е.

Проте, незвичайна особливість маски змусила сумніватися в тому, що вона могла належати чоловікові. Справа в тому, що на масці присутні сережки, які в давньоєгипетському суспільстві могли носити тільки діти і жінки. Малоймовірно, що дорослий чоловік – фараон – міг носити подібного роду прикраси.

Більш докладне вивчення матеріалу, з якого зроблений саркофаг призвело до висновку про те, що склад золотого сплаву, з якого була зроблена маска, відрізняється від решти саркофага. Флетчер висловила припущення, що маска могла належати таємничій Нефертіті – загадкової дружині фараона Ехнатона, батька Тутанхамона.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus