USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені випадково створили рідкий магніт
Інженери Массачусетського університету в Амхерсті випадково створили металеву рідину, що здатна підтримувати магнітне поле.

Про це з посиланням на Futurism пише «Новое время».

Повідомляється, що вчені працювали над рідинами для 3D-друку і в якийсь момент виявили, що краплі заліза, масла і води здатні підтримувати магнітне поле. Поки фахівці не змогли зрозуміти, чому краплі, кожна з яких містить мільярди наночастинок оксиду заліза завширшки всього 20 нм, підтримують магнітне поле.

Цікаво, що за словами науковців, вони можуть «запрограмувати» краплі в різні форми (як у фільмі «Термінатор-2»). При цьому краплі незвичайної рідини зберігали магнітні властивості майже в будь-якій формі, і при поділі на більш дрібні (товщиною в людський волос), і коли приймали форму сфери, циліндра і навіть трубки.

Керівник проекту Томас Рассел каже, що він може уявити, як використовувати нову рідину для створення свого роду магнітного «загарбника».

Зазначимо, раніше передбачалося, що постійні магніти можуть бути виготовлені тільки з твердих речовин.

Відзначимо, так звані «магнітні рідини» можна побачити в наукових музеях – це феромагнітні рідини, які складаються з наночастинок магнетиту, гематиту або іншого матеріалу, що містить залізо. Але, як відомо, при відсутності магнітного поля такі речовини не зберігають залишкової намагніченості.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus