USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені виявили загадкових риб з антифризом замість крові
Вчені досліджували дивний вид риб, який називається антарктична чорна крижана риба (Chaenocephalus aceratus). Цей вид риб мешкає в екстремально холодній воді Антарктики при температурі нижче нуля за Цельсієм. Про це пише Science Alert, передає Кореспондент.

Головною особливістю їх є відсутність в організмі еритроцитів, які відповідають за транспортування кисню по всьому організму. Вони - єдині хребетні, які мають цю рису.

Компенсується ця особливість величезним серцем, укріпленої судинною системою і виробленням антифризних глікопротеїнів для зниження температури внутрішнього замерзання.

Вчені досліджували цей вид риб і виявили гени, які сприяли їхній еволюційній адаптації до холоду і високій концентрації кисню в холодних водах Антарктики.

В результаті вдалося встановити, що організм риб захищений від холоду протеїнами антифризу. А стійкі до холоду білки допомагають зберегти в безпеці ненароджене потомство.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus