USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені виявили в Якутії унікальний скелет мамонта
Вчені з Північно-Східного федерального університету і японського Університету Кіндай виявили в Верхоянському районі останки мамонта з м'якими тканинами і шерстю.

Подробиці про знахідку з'являться після того, як палеонтологи вийдуть до найближчого селища, повідомляє expres.ua з посиланням на прес-службу університету.

"12 серпня 220 км вниз по річці Яна в місцевості Юнюген Верхоянського району знайдений неповний скелет мамонта з м'якими тканинами і шерстю. Розкопки тривають", - поділився старший науковий співробітник НІІПЕС СВФУ Олексій Петров.

Учений додав, що про знахідку повідомив директор Інституту прикладної екології Півночі СВФУ Григорій Саввінов по супутниковому зв'язку.

"Більш докладні відомості будуть відомі після повернення експедиції в селище Батагай", - зазначив Олексій Петров. Розкопки проходять в місцевості Юнюген, яка на сьогодні є одним з найбільш перспективних "мамонтових кладовищ" в Якутії як за кількістю кісткових залишків, так і по найбільш повному видовому складу копалин кісткових тварин пізнього плейстоцену.

Раніше ця ж експедиція виявила на Батагайському термокарстовому котловані тушу тримісячного лоша викопного коня віком близько 30-40 тисяч років, що повністю збереглася. "Цінність унікальної знахідки в тому, що відомі поховані шари, звідки було лоша, значить можна вивчати середовище проживання в якому існувала тварина. Ця перша в світі знахідка викопного коня подібного збереження і такого юного віку", - повідомив завідувач Музею мамонта СВФУ, кандидат біологічних наук Семен Григор'єв.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus