USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені виявили тварину, яка жила ще при динозаврах. Цей вид зберігся до сьогодні
Вчені виявили викопні рештки тварини, яка жила в часи динозаврів. Примітно, що даний вид існує досі, і ніяк не змінився.

Про це повідомляє Clutch.

Мова йде про тарганів. Саме таргани – ті самі тварини, які жили на Землі ще з незапам’ятних часів. Дані комахи з’явилися вперше на нашій планеті ще 300 мільйонів років назад.

Першими місцями їх проживання були темні і вологі печери. Саме в них таргани найкраще адаптувалися до умов навколишнього середовища.

Зовсім недавно вчені виявили печеру в М’янмі, в якій знайшли пару скам’янілих печерних тарганів, вік яких дорівнює 99 мільйонів років.

Комахи скам’яніли в бурштині, що дозволило їх тілам зберегтися практично в ідеальному стані. Ця знахідка доводить, що таргани не тільки жили в часи динозаврів, але і пережили льодовикові періоди, глобальне потепління, вимирання цілих видів і падіння астероїдів.

Зараз вчені говорять про те, що виявлена скам'яніла пара печерних тарганів є найдавнішими тваринами на Землі, які були коли-небудь виявлені. У них бліді тіла, є крила і довгі вуса-антени. Ці особини чудово адаптувалися до умов життя в темній печері.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus