USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені виявили цукор на метеоритах. Це може допомогти вивчити виникнення життя на Землі
26 Листопада 2019 13:25
0
Міжнародна команда вчених виявила сліди цукру і біологічно важливих сполук на метеоритах, які раніше падали на Землю.

Про це повідомляє ТСН.

Астероїди – скелясті навколоземні об’єкти, які обертаються довкола Сонця – є материнськими тілами більшості метеоритів. І теорія припускає, що хімічні реакції всередині астероїдів можуть створити деякі елементи, необхідні для життя.

У дослідженні, опублікованому в матеріалах Національної академії наук, дослідники проаналізували три метеорити, зокрема той, який впав на території Австралії в 1969 році і сягає віку у мільярдів років. Дослідники виявили різні види цукру, зокрема арабінозу, ксилозу та рибозу.

Рибоза – хімічна сполука, яка відіграє надзвичайно важливу роль у біології людини. Вона існує в наших молекулах РНК (рибонуклеїнової кислоти) і доставляє повідомлення з нашої ДНК та бере участь у формуванні білка для організму.

«Примітно, що молекула, така крихка, як рибоза, може бути виявлена ​​в такому древньому матеріалі», – заявив Джейсон Дворкін, один із співавторів дослідження NASA.

Відкриття рибози також говорить про те, що РНК еволюціонувала до ДНК, даючи вченим чіткішу картину того, як може скластись життя.

«Дослідження дає перші прямі дані про рибозу в космосі та доставку цукру на Землю», – заявив у пресрелізі Йосіхіро Фурукава з японського університету Тохоку.

«Позаземний цукор, можливо, сприяв утворенню РНК на пребіотичній Землі, що, можливо, призвело до виникнення життя».

Звичайно, існує ймовірність, що метеорити були забруднені життям на Землі, але тестування виявило докази того, що це малоймовірно, і що цукри, ймовірно, потрапили на Землю з космосу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus