USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Вчені виявили сліди нового виду птерозаврів
Вчені Інституту палеонтології хребетних і палеоантропології Китайської академії наук провели детальне дослідження 114 скам'янілих слідів динозаврів, знайдених в скелях Синьцзян-Уйгурського автономного району (Північно-Західний Китай), і підтвердили, що ці сліди були залишені птерозаврами 135 млн років тому.

Про це йдеться в повідомленні Інформаційного агентства Сіньхуа, передають Українські Новини.

Площа території, на якій були виявлені скам'янілості, становить 0,3 кв м і знаходиться в районі Урхо в Джунгарській западині. Вченими було виявлено 57 слідів передніх і 57 слідів задніх кінцівок, що вказує на те, що птерозаври були чотириногими.

Після вивчення основних ознак вчені визначили, що ці сліди відрізняються від слідів, залишених 15 іншими відомими видами птерозаврів. Тому вони запропонували новий вид - Pteraichnus wuerhoensis isp. nov., що відноситься до раннього крейдяного періоду.
Фотографія слідів динозаврів, знайдених в скелях Синьцзян-Уйгурського автономного району Китаю, і відповідний фотографії малюнок.

Дослідження було опубліковане на початку цього місяця в міжнародному журналі PeerJ.

За словами доктора наук Лі Яна, головного автора статті, різний розмір викопних слідів говорить про те, що вони були залишені птерозаврами різного віку, а висока щільність на невеликій ділянці є безпосереднім доказом стайної поведінки птерозаврів.

"У той час в районі Урхо розташовувалися великі озера. Тому, швидше за все, птерозаври залишили численні сліди, тому що вони ходили до озер за їжею", - сказав Лі Ян.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus