USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені виявили рак у австралопітека, який жив 2 мільйони років тому
12 Листопада 2019 10:16
0
Вчені прийшли до висновку, що для древніх людей онкологічні захворювання були винятком, а не нормою.

Фахівці пов’язують значне зростання кількості oнкoхворих останнім часом із забрудненням навколишнього середовища, неправильним харчуванням і малорухливим способом життя.

Про це повідомляє Урядовий кур'єр.

Разом з тим, згідно з дослідженнями, рак існує мільйони років. Так, співробітники Манчестерського університету змогли довести наявність злоякісної пухлини у мумії єгиптянина, який жив в епоху Птoлeмeїв (у IV-I століттях до нашої ери).

Крім того, вчені знайшли сліди пухлини у австралопітека, який помер у віці 12-13 років приблизно 2 мільйони років тому. Однак найдавнішим прикладом захворювання на рак можна вважати гомініда, який помер 2,7-2,8 млн років тому від злоякісного новоутворення на кістці стопи.

Вчені відзначають, що за останні 300 років рак став однією з основних причин смерті в промислово розвинених країнах. При цьому рівень захворюваності надзвичайно зріс у дітей.

За даними вчених Гарвардського університету, 75% випадків смерті від раку можна запобігти. Для цього необхідно регулярно проходити обстеження, виключити куріння, алкоголь, стресові ситуації, порушення сну, скинути зайву вагу і вести активний спосіб життя.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus