USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені виявили плісняву, якій 100 мільйонів років. Фото
Вчені виявили плісняву та нозі ящірки, якій 100 мільйонів років. Вона чудово збереглася в бурштині з дерева в М’янмі, знахідку вчені описали як «унікальну».

Про це повідомляє Урядовий кур'єр.

«Міксоміцети, крихітні слизові форми – це одноклітинні організми, які значною мірою живуть у ґрунті чи гнилій деревині, харчуючись бактеріями. Інколи вони можуть об’єднуватися «для формування складних, красивих і ніжних плодоносних тіл, які служать для створення та поширення спор», – йдеться у пресрелізі.

Знайти скам’янілі версії цих форм слизу є вкрай рідкісним явищем. Раніше було знайдено лише два підтверджені повідомлення про плодоносні тіла, обидва віком від 35 до 40 мільйонів років.

«Ця знахідка дає змогу нам вважати про довговічність екологічних адаптацій міксоміцетів», – додав палеонтолог Олександр Шмідт.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus