USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені виявили нові види птерозаврів, що жили у Сахарі 100 млн років тому
Палеонтолог з Університету Портсмута (Англія), професор Девід Мартилл разом з командою дослідників з Марокко і США виявили три нових види летючих плазунів, які, ймовірно, жили у Сахарі 100 мільйонів років тому.

Дослідження опублікували в журналі Cretaceous Research, повідомляє Громадське з посиланням на The Guardian.

На думку науковців, нові знахідки показують, що африканські птерозаври були досить схожими на виявлених на інших континентах.

Нових птерозаврів ідентифікували зі шматочків щелеп і зубів, знайдених у крейдяних річищах Марокко. Тварини, на думку вчених, мали розмах крил на три-чотири метри.

«Ці ловці підхоплювали свою здобич, й доки та перебувала на крилі, використовували свій вбивчий набір великих зубців, схожих на шипи», — зазначив Девід Мартилл.

Птерозаври — вимерлий ряд плазунів мезозойської ери, що, ймовірно, освоїли повітряне середовище проживання. Вони жили 210-65,5 млн років тому, одночасно з динозаврами й морськими ящерами.

Нагадаємо, дослідники з Університету Альберти та Національного музею в Ріо-де-Жанейро знайшли залишки раніше невідомого виду птерозавра, який жив на планеті 95 мільйонів років тому.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus