USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Вчені виявили джерело багатства царя Соломона
Команда археологів, які проводять розкопки в ізраїльській долині Тімна, вважають, що вони з’ясували, чому цар Соломон був таким багатим.

Близький Схід, особливо територія, яка включає Ізраїль, Йорданію, Палестину і Єгипет, багата на древні артефакти. Велика частина пустель Ізраїлю надала археологам десятки предметів з сотень, якщо не тисяч років тому. Однією з таких знахідок, коли бедуїнські пастухи кіз виявили серію рукописів, сталася в 1940-х роках.

Знайдені в Кумрані тексти, написані на папірусі і пергаменті, пізніше були названі Сувоями Мертвого моря. Вони були знайдені в 11 печерах в період з 1947 по 1956 рік. Біблійні написи на свитках датуються восьмим століттям до нашої ери.

Долина Тімна знаходиться на південь від Кумрана, глибоко в ізраїльській пустелі. Археологічні бригади проводять тут розкопки з 1964 року.

Починаючи з середини 1960-х років дослідники, що працювали там, виявили мережу шахт, які, як вважається, розроблялися рабами за царя Соломона, про які йдеться в документальному фільмі «Секрети: копальні царя Соломона».

У документальному фільмі йдеться, що археологи «могли виявити» джерело легендарного багатства царя Соломона.

Професор Тель-Авівського університету Ерез Бен-Йосеф підрахував, що 3000 років тому, під час правління Соломона, виробництво на цьому місці процвітало.

Однак попри те, що можна було очікувати, рудники заповнені не золотом чи сріблом, а міддю. Бен-Йосеф вказує на покажчики навколо ділянки, які передбачають масове виробництво міді.

«Це дуже важливе свідчення стародавнього виробництва міді на цій території».

Значення знахідки полягає в тому, що вона показує, що в стародавні часи мідь була найбільш затребуваним товаром. Нині це звичайний товар, але тоді це було не так.

Професор Бен-Йосеф продовжує: «Мідь у той період історії була найважливішим економічним ресурсом.Це була найприбутковіша галузь».

Долина Тімна розташована на півдні Ізраїлю, приблизно в 30 кілометрах на північ від затоки Акаба і міста Ейлат. За словами доктора Мохаммада Наджара 3 000 років тому мідь була тим же, чим зараз є сира нафта, незамінним і цінним товаром.
Мідні шахти
Мідні шахти

Мохаммад Наджар вивчив стародавні процеси обробки міді і показав у згаданому документальному фільмі, як люди царя Соломона обробляли природну мідь, знайдену в печерах.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus