USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Вчені виявили близько 30 планет, з яких іншопланетяни могли відкрити життя на Землі
Науковці виявили 29 планет з інших зоряних систем, з яких іншопланетні цивілізації мали б змогу спостерігати за Землею і потенційно могли б знайти ознаки життя на нашій планеті. Найближча з планет знаходиться на відстані приблизно 11 світлових років.

Як повідомляє The Guardian, вчені виявили 1715 зоряних систем, з яких іншопланетні цивілізації могли відкрити Землю за останні 5000 років, спостерігаючи, як вона «проходить через поверхню Сонця».

У рамках нових досліджень астрономи склали шорт-лист сусідніх зоряних систем, звідки інші космічні цивілізації могли б помітити життя на Землі. Вчені виділили 46 зоряних систем, які мають «правильне положення» для проведення спостережень за рухом Землі, щоб їх планети «зафіксували чіткий сигнал людського існування» – через радіо- та телевізійні сигнали, які розпочали передавати у космос близько 100 років тому.

«Дослідники підрахували, що 29 потенційно придатних для життя планет добре розташовані для того, щоб спостерігати за рухом Землі та перехоплювати людські радіо- та телевізійні сигнали для висновку про наявність бодай якогось інтелекту», – йдеться у матеріалі й додається, що науковці сумніваються в тому, що сигнали спонукатимуть інші цивілізації вийти на контакт з Землею.

Водночас астрономи виявили 2034 зоряні системи в межах 326 світлових років, які могли б помітити рух Землі у часовий проміжок від 5000 років тому до 5000 років у майбутньому.

Зокрема одна із зірок у сузір’ї Діви знаходиться приблизно за 11 світлових років – що досить близько для потенційного приймання земних сигналів. Науковці додають, що вона має планету майже вдвічі більшу за Землю і вони роблять висновок, що будь-яка належним чином розвинута на планеті цивілізація могла б спостерігати за рухом Землі понад 2000 років, але втратила з поля зору нашу планету 900 років тому.

Сприятливі умови спостереження за Землею дослідники також виявили навколо зірок за 12,5 та 45 світлових років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus