USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені вигадали фантастичний човен, який заново «заморозить» Арктику
Архітектори з Індонезії запропонували створити підводний човен, яка вироблятиме айсберги і тим самим нівелює негативні наслідки зміни клімату, зберігаючи екосистему Арктики.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.

Автори проекту пояснюють, що підводний човен буде занурюватися на дно, збирати морську воду у спеціальні акваріуми, а потім за допомогою повітряних турбін заморожувати її, попередньо профільтрувавши від солі.

Далі будуть ствоюриватися невеликі айсберги у формі шестикутника, які в підсумку зможуть утворити нові льодовики.

При цьому архітектори визнають той факт, що всі наслідки зміни клімату ці підводні човни і «штучний» лід не зупинять. На їхню думку, відновлення втрачених льодовиків допоможе зберегти фауну Арктики.



У статті також говориться, що за останні 30 років Північний Льодовитий океан втратив близько 95% свого щільного льоду. Зараз під загрозою зникнення опинилися мешканці полярних регіонів: тюлені, вовки, лисиці і білі ведмеді.

Вчені кажуть, що для кожного айсберга знадобиться близько 2027 кубометрів води. Фахівці впевнені, що цілий флот таких підводних човнів допоможе відновити льодовики і в підсумку поверне баланс в екосистему.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus