USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені встановили фермент, який зупиняє процес старіння
Вчені з Каліфорнійського університету в Берклі встановили фермент, який зупиняє процеси старіння в рослинах, тваринах і людях.

Дослідження тривало впродовж 20 років, інформує канал 24 з посиланням на "МедікФорум". Метою його була розгадка ферменту, який припиняє старіння шляхом відновлення теломерів – кінцевих ділянок хромосом.

Таке дослідження зможе привести до створення ліків, які блокують або істотно уповільнюють процеси старіння. Розшифрування складного елементу під назвою теломераза зможе також створити нові методи лікування раку.

Теломераза є частково білком, а частково РНК. Теломери є всередині усіх клітин. Вони закривають собою кінцеві ділянки хромосом. Клітини місять 23 пари хромосом, серед яких є пара статевих хромосом X і Y, які розрізняються між чоловіками і жінками.

Під час старіння довжина теломерів скорочується, і в організмі людей виростає ризик розвитку хронічних хвороб.

До того ж, біолог Елізабет Блекберн, яка є лауреатом Нобелівської премії, визначила п'ять нескладних способів уповільнити старіння.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus