USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені вперше виявили примата з шістьма пальцями
Вчені виявили у лемурів айе-айе (мадагаскарська руконожка) шостий палець.

Він набагато менший за інші і знаходиться поруч з великим. На думку дослідників, такі пальці допомагають тваринам хапатися за гілки, повідомляє ZN,UA.

Лемур айе-айе – єдиний існуючий вид сімейства руконожкових, він живе на острові Мадагаскар і веде нічний спосіб життя. Тварина є найбільшим з нічних приматів. Відомо, що мадагаскарські руконожки мають довгий середній палець, який допомагає їм простукувати кору дерев для пошуків здобичі.



Тепер виявилося, що у них є ще й шостий палець. У ході дослідження вчені вивчали анатомію кисті руки тварини і знайшли недалеко від кісток великого пальця невелику кістку, що закінчується сухожиллям, – псевдопалець; вказується, що даний палець з кистю з’єднують три м’язи, що дозволяють йому рухатися в трьох напрямках (як наголошується, цією особливістю айе-айе схожі на великих панд: у них теж є невелика кістка поряд з великим пальцем – вона допомагає їм хапати бамбук).

Даний псведопалец вчені знайшли у айя-айе на обох кистях.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus