USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Вчені вперше відтворили обличчя єгипетських мумій
Обличчя трьох чоловіків, які жили в Стародавньому Єгипті близько двох тисяч років тому, вдалося відтворити завдяки зразкам ДНК, добутих з їх мумій. Це перший в історії випадок успішної реконструкції зовнішності.

Про це йдеться в статті наукового порталу Live Science, передає ТСН.

За даними вчених, ці чоловіки померли у віці 25 років в період між 1380 роком до нашої ери і 425 роком нашої ери.

ДНК єгиптян були виділені ще в 2017 році вченими з Інституту Макса Планка в Німеччині. Тепер же співробітники американської компанії з ДНК-технологій Parabon NanoLabs створили 3D-моделі осіб мумій, спираючись на генетичні дані. Дослідники застосували технологію ДНК-фенотипування, за допомогою якого їм вдалося відновити риси обличчя і інші фізичні особливості людей.

Під час роботи вчені з'ясували, що у всіх трьох чоловіків була світло-коричнева шкіра, темні очі і волосся. Водночас генетично вони виявилися ближче до сучасних жителей Середземномор'я і Близького Сходу, ніж до сучасних єгиптян.
Дослідники вважають, що їхня робота може використовуватися в сучасній криміналістиці, щоб ідентифікувати більш нові рештки невідомих людей. Їхній метод вже допоміг розкрити 9 випадків.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus