USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Індонезії знайшли велетенську бджолу, яка вважалася вимерлою
Учені з Австралії та Північної Америки відшукали в Індонезії велетенську бджолу Уоллеса (Megachile pluto).

Востаннє цих комах бачили 38 років тому, пише УНІАН з посиланнім на The Guardian.

Живу самку довжиною чотири сантиметри знайшли всередині термітника, побудованого на дереві на висоті двох метрів від землі.

«Бачити своїми очима, яка вона велика і красива, чути шум її величезних крил, коли вона летіла повз мою голову, — це просто неймовірно», — каже фотограф Клей Болт (Clay Bolt), який першим сфотографував гіганта.

У 1859 році натураліст Альфред Уоллес став першим ученим, який описав велетенську бджолу. Він назвав її «великою чорною комахою, що нагадує осу, з величезними щелепами, як у жука-оленя». Бджола довгий час вважалася вимерлою, однак в 1981 році на острові Бачан виявили шість гнізд із живими комахами. Знахідку зробив американський ентомолог Адам Мессер. Відтоді гігантських бджіл Уоллеса більше не бачили.



Megachile pluto вважаються найбільшими бджолами в світі. Довжина їх тіла може досягати чотирьох сантиметрів, розмах крил перевищує шість сантиметрів. За допомогою величезних щелеп вони збирають смолу і будують з неї гнізда всередині термітників.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus