USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені відкрили вид богомолів, який копіює ос
Біологи виявили новий вигляд богомола, у якого зафіксована поведінка, явно запозичена в ос. Як зазначає Naked science, новий вид став другим в роді Vespamantoida, який був відкритий недавно.

Новий вид назвали Vespamantoida wherleyi, вперше він був виявлений у 2013 році в Перу. Тоді самець богомола потрапив у пастку і його яскраве розфарбування, а також форма, що нагадує осу, привернули увагу вчених, пише ZN.

Богомол забарвлений у червоно-оранжевий колір, а також має патерни локомоції і антени, які зустрічаються в ос.

Дослідники відзначають, що це особливий стиль мімікрії, який називається батезіанська мімікрія. Він є стратегією, в ході якої нешкідливий організм переймає зовнішній вигляд, а іноді і поведінку організму, який становить загрозу для потенційних хижаків.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus