USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Вчені відкрили екзопланету, маса якої в шість разів перевищує масу Юпітера
Аспірант Інституту астрономії Гавайського університету (IfA) виявив екзопланету, яка найближча до Землі з коли-небудь виявлених, на відстані всього 35 світлових років.

Про це інформує УНН з посиланням на Scitech Daily.

Використовуючи дослідження COol Companions ON Ultrawide orbiTS (COCONUTS), аспірант IfA Чжоцзянь Чжан і група астрономів Майкл Лю і Зак Клейтор, Вільям Бест і Роберт Сіверд ідентифікували планету, розміри якої приблизно в шість разів перевищують масу Юпітера.

Дослідження групи привело до відкриття низькотемпературної газової планети-гіганта, що обертається навколо маломасивних червоних карликових зірок. Вони назвали нову планетну систему COCONUTS-2 і нову планету COCONUTS-2b.

«З масивною планетою на орбіті з надшироким поділом і дуже холодною центральною зіркою COCONUTS-2 являє собою зовсім іншу планетну систему, ніж наша власна Сонячна система», – пояснив Чжан.

COCONUTS-2b – друга з виявлених на сьогоднішній день найхолодніших екзопланет з температурою всього 160 градусів за Цельсієм. Проте, вихід енергії планети більш ніж в мільйон разів слабший, ніж у Сонця, тому планету можна виявити тільки за допомогою інфрачервоного світла з меншою енергією.

Вперше планету було помічено ще в 2011 році, але дослідники вважали, що вона сама по собі, без «зірки-господаря». Нове дослідження, показало, що планета насправді обертається навколо своєї зірки на відстані, що в 6 000 разів перевищує відстань Землі від Сонця.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus