USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені створили тату, які світяться: вони можуть працювати як медичні додатки
Згідно з дослідженням, тимчасові татуювання з OLED-світлодіодами – не просто красивий аксесуар. Вони можуть використовуватися як медичні давачі або навіть допомогти зберегти їжу свіжою.

Про це пише журнал Advanced Electronic Materials, передає ТСН.

За словами вчених, «розумне татуювання» може світитися, коли спортсмен зневоднений або коли отримав сонячний опік. Їх також можна наносити на продукти харчування, щоб татуювання сигналізували про те, коли термін придатності закінчився.

«В охороні здоров’я вони можуть випромінювати світло під час зміни стану пацієнта, або їх потенційно можна було б комбінувати з світлочутливою ​​терапією, наприклад, для націлювання на ракові клітини», – пишуть дослідники.

Татуювання переносяться на шкіру за принципом «переведення»: малюнок наноситься на спеціальний папір, потім папір наклеюється на шкіру і змочується водою. Дослідники стверджують, що позбутися її можна просто промивши водою з милом. Самі собою татуювання не можуть працювати вічно: OLED-світлодіоди деградують у відносно короткі терміни після впливу повітря і припиняють працювати.

«Перевага цієї технології в тому, що вона недорога, проста в застосуванні і використанні і легко змивається водою з милом», – говорять учені.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus