USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені створили пластир, який моніторить фізико-хімічні показники організму
Американські дослідники створили перший гнучкий переносний пристрій, який буде моніторити серцево-судинні сигнали, рівень цукру або антибіотиків, а також цілу низку інших біохімічних процесів організму.

Про це повідомляє New Atlas.

Новий пристрій, у вигляді тонкого шару еластичних полімерів, які кріпляться до шкіри, представив дослідний інститут Каліфорнійського університету. Пристрій містить давач кров’яного тиску, хімічний сенсор, що вимірює рівень молочної кислоти, кофеїну та алкоголю в поті, давач рівня цукру в тканинних рідинах.

Давач тиску посилає ультразвукові сигнали через тканини тіла, які відбиваються від артерій і створюють відлуння, яке сенсори розпізнають і перетворять в показання приладу.

Винахід стане на допомозі пацієнтам з гіпертонією або діабетом, а також в палатах інтенсивної терапії, де постійно потрібно моніторити життєві показники хворих. Також вчені працюють над новою версією пристрою з ще більшою кількістю давачів, і сподіваються зробити його бездротовим.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus