USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені створили пігулки, що можуть роздутися до розмірів м'ячика для пінг-понгу
Вчені з Массачусетського технологічного інституту розробили пігулку, яка роздувається до розмірів м'ячика для пінг-понгу після того, як потрапляє в шлунок.

Як повідомляє Дзеркало тижня з посиланням на ВВС, такі пігулки можна буде використовувати для моніторингу пухлин і виразок.

Наголошується, що під час створення подібної пігулки дослідники надихнулися рибою фугу, яка може роздуватися, коли відчуває загрозу. За 15 хвилин вона може збільшитися в розмірах у 100 разів. За словами вчених, пігулка може протриматися в організмі цілий місяць.

Пігулка створена з двох видів гідрогелю: внутрішній шар складається з абсорбуючих частинок, а зовнішній - із захисної мембрани. Дослідники стверджують, що її можна легко видалити з організму, випивши розчин кальцію. Після цього пігулка зменшиться до нормальних організмів і зможе вийти з організму природним шляхом.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus