USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені створили перший в світі ембріон-химеру мавпи з клітинами людини: відео
У Китаї створили першу людино-мавпячу химеру для вирощування органів.

Це вдалося завдяки вживленню людських клітин в ембріони тварин, ідеться в сюжеті ТСН.

Куратором проекту був американський професор Хуан Карлос Бельмонте. На його батьківщині у Сполучених Штатах на такі досліди діє мораторій, тому довелося проводити їх саме у Піднебесній.



За словами професора, завдяки їхнім здобуткам у майбутньому вдасться побороти десятки хвороб і вирішувати проблему трансплантації органів. Щоправда, проект поки що на стадії розробки, а розвиватися таким диво-створінням нині дозволятимуть лише упродовж місяця.

Реакція наукової спільноти на експеримент неоднозначна. Частина дослідників вважає, що створення людиноподібних істот суперечить законам етики – отже, такі речі неприпустимі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus