USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені створили надміцний матеріал «Протей», який неможливо розрізати. Відео
Вчені німецького та англійського університетів представили новий надміцний матеріал під назвою «Протей».

Завдяки особливому складу, його неможливо розрізати жодним лезом, інформує 24 Канал.

При спробі розпиляти матеріал, «Протей» випускає хвилі, що руйнують леза. Такий ефект досягнутий завдяки керамічним сферам всередині стільників з алюмінію. Щільність матеріалу складає 15% від щільності сталі.

Пили можуть прорізати верхній шар, але починають затуплюватися, досягаючи кераміки. Водночас дрібні частинки кераміки заповнюють прорізані проміжки, через що різати стає ще складніше. «Протей» протестували серед іншого і на водяних різаках високого тиску – матеріал встояв.

«Протей» витримує різаки різних типів завдяки революційній структурі

Вчені припускають, що «Протей» варто використовувати для бронежилетів, велосипедних замків або захисного одягу. Наразі дослідники шукають партнерів для виходу на ринок.

Відео демонструє швидкість руйнування різака
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus