USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені створили міцне і екологічне скло з дерева
Виробництво скла щорічно призводить до величезної кількості шкідливих викидів в навколишнє середовище.

На думку вчених, екологічною заміною цього матеріалу може стати прозора деревина, виготовлення якої можна налагодити на вже існуючому обладнанні.

Скло не тільки завдає шкоди природі при виробництві, а й виявляється неефективним матеріалом, пропускаючи величезну кількість тепла, повідомляє 24 канал.

В результаті витрачається більше електроенергії на опалення або охолодження приміщень, що знову призводить до забруднення навколишнього середовища. Згідно з підрахунками фахівців, виробництво скла дає 25 000 тонн викидів на рік.

Нова технологія виробництва прозорого скла заснована на деревині динамічного бальсового дерева, що володіє низькою щільністю. Необхідний ефект досягається в окислювальних ваннах, які роблять матеріал майже прозорим. Після цього деревину просочують синтетичним полімером з полівінілового спирту, що робить її повністю прозорою.

Особливості прозорого дерева

Цікаво, що на відміну від звичайного скла новий матеріал набагато міцніший і при ударі не розсипається на дрібні частини, а згинається або тріскається. Це дозволяє знизити кількість травм через умамки як в побуті, так і на виробництві. Також деревина бальсового дерева – це екологічно чистий і поновлюваний матеріал.

Варто зауважити, що налагодити випуск дерев'яного скла можна на вже існуючому обладнанні. Щоправда, точні терміни виходу нової технології на ринок поки не повідомляються.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus