USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені створили «фарбу, що охолоджує стіни»
Дослідники з Університету Пердью в штаті Індіана розробили нову формулу фарби, завдяки якій можна істотно економити на охолодженні будівель.

Про це пише Кореспондент з посиланням на портал Популярна Механіка.

Як сказується в описі новації, розроблена фарба здатна відбивати від поверхні до 95,5% сонячних променів.

«Така фарба, нанесена на будинок, буде охолоджувати його і таким чином, знизить витрати на охолодження житла влітку. Кондиціонер доведеться вмикати не так часто», – говорять вчені.

Подібні фарби вже були представлені і раніше, погоджуються новатори, але ті, за твердженням вчених, відбивають меншу кількість сонячних променів.

У складі фарби – наповнювач з карбонату кальцію, відносно недорогий, що поглинає менше ультрафіолету. Також в ній міститься 60 різнокаліберних частинок карбонату кальцію, які ефективно відбивають сонячне світло і довго зберігають прохолоду.

Професор Сюлін Руан, автор дослідження, зазначив, що завдяки цій властивості наповнювача винахід компенсує потреби в кондиціонуванні повітря в типових будівлях. Професор наголосив, що нова фарба володіє охолоджувальною здатністю 37 Вт/м2.

Команда протестувала розробку на відкритому повітрі протягом двох днів і визначила, що матеріал, покритий новою фарбою, був прохолоднішим від навколишнього середовища на 1,7 градуса Цельсія. У нічний же час матеріал був прохолоднішим від навколишнього середовища на 10 градусів, – наголосив Руан.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus