USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені скуштували вавилонський борщ, якому 4 тисячі років
Міжнародна група вчених-кулінарів, кулінарних істориків та фахівців з клинопису спробували зробити дещо унікальне. Так, вони розшифрували чотири найдавніших таблички з рецептами, які відомі світові, та приготували їх, пише Знай.

Як відзначається, рецепти знайдені на стародавніх табличках в Єльській вавилонській колекції. Відтак, три з них датуються старовавилонським періодом, а четверта – неовавілонським. Вже після більш детального розшифрування, вчені з’ясували, що на кожній табличці вказано кілька рецептів, серед них знайшовся й прототип борщу та спосіб приготування рагу.

«Приготування тушкованого м’яса – це дуже проста людська річ, і я думаю, що це одна з причин, по якій ми дійсно зайнялися цим проектом», – кажуть вчені.

Так, кулінарні експерти і клинописні вчені методом проб і помилок відтворили древні страви.

«Є щось дійсно людське в їжі, їжі і дегустації, і це те, що ми хотіли дослідити, відтворюючи ці рецепти. Може бути, не зовсім так, як вони, може бути, що наші інгредієнти трохи інші за смаком, але все ще наближаються до того, що ніхто не пробував майже 4 тисячі років», – підкреслюють вчені.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus