USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені рулеткою виміряли найвище тропічне дерево у світі
Британські та малазійські вчені знайшли на острові Борнео тропічне дерево, висота якого понад 100 метрів. Про це повідомляє ТСН з посиланням на ВВС.

Вимірювали висоту вчені простим способом. Їм довелося піднятися на верхівку з рулеткою.

Дерево вже отримало власну назву Menara, що в перекладі з малайської означає «вежа». Воно належить до виду Shorea faguetiana, або жовтих меранті.

Деревина цього виду високо цінується і вирубка йде по всьому Борнео. Однак рекордсмен зростає в заповіднику Данум, що і врятувало його від знищення.

Місцевий альпініст Ундінг Жамі, який залазив на верхівку, сказав, що це було важке сходження.

«Чесно кажучи, погляд з вершини був неймовірним. Я не знаю, що сказати, крім того, що це було дуже, дуже, дуже цікаво» – додав він.

Дослідниця з Університету Ноттінгема зазначила, що знахідка є важливою і її варто оберігати. Вважається, що це дерево також може бути найвищою квітковою рослиною у світі.

Високі дерева зазвичай шукають з літака за допомогою лазерного сканування. Але для отримання точної інформації про розміри, вченим завжди доводиться вдаватися до старої доброї рулетки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus