USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Вчені розшифрували говір африканських пінгвінів
Італійські дослідники з Римського університету Ла Сапієнца вивчили голоси очкових пінгвінів і розшифрували їх.

Про це йдеться в журналі Animal Cognition, пише Корреспондент.net.

«Південноафриканські пінгвіни, які володіють унікальними індивідуальними мітками на грудях, могли розвинути розпізнавання за допомогою голосу і зовнішності для того, щоб поліпшити комунікацію в місці свого проживання – прибережній місцевості, що продувається вітрами», – зазначив Луїджі Бачіадонна, автор дослідження.

Вчені записали голоси цілої колонії пінгвінів і проаналізували кожну вокалізацію за допомогою комп’ютерного алгоритму. Таким чином вони виділили спектральні і темпоральні характеристики і з’ясували, що ці звуки не змінюються. Більш того, саме таким чином вони розпізнають один одного.

Настільки розвинені навички пов’язують з моногамним способом життя очкових пінгвінів, при якому стабільність їхніх голосів допомагає ідентифікувати один одного.

Нагадаємо, в поточному році біля української станції Академік Вернадський в Антарктиді було зафіксовано рекордне скупчення пінгвінів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus