USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені розробили стоматологічні крісла, які будуть відчувати ваш страх
Багато людей відчувають незрозумілий страх перед відвідуванням стоматолога. Навіть не дивлячись на те, що всі маніпуляції безболісні. Однак, якщо почуття болю легко притупити, то ось з почуттям страху справи йдуть складніше. Але нещодавно вчені представили нове розумне стоматологічне крісло, яке буде «відчувати» страх людини. При цьому, таке крісло, як стверджують розробники, допоможе людям менше боятися зубних лікарів і в цілому краще стежити за своїм здоров’ям. Про це пише Свідок з посиланням на Hi-News.

За винахід відповідають експерти з Центру точної стоматології Університету Колумбії. В рамках майбутнього експерименту всі відвідувачі клініки при університеті отримуватимуть спеціальний браслет технологією RFID (Radio Frequency IDentification, радіочастотна ідентифікація). Цей браслет використовує спеціальні мітки для автоматичної ідентифікації об’єктів стоматологічного кабінету і не тільки. Пристрій буде фіксувати те, яким чином і як довго використовувалися стоматологічні інструменти, а також положення пацієнта. Крім цього за показниками людини буде стежити «розумне» крісло. Воно буде вимірювати пульс і рівень оксигенації, рівень стресу і напруги.

А тепер про те, як же це допоможе менше боятися: інформація з усіх датчиків буде передаватися лікарю і він на підставі проаналізованих даних зможе заздалегідь зрозуміти, що людина «скоро злякається», що дозволить лікарю змінити тактику, призупинити процедуру і заспокоїти пацієнта заздалегідь. Крім цього буде видно рівень стресу і болю, що теж дасть можливість поліпшити терапію. Але і це ще не все: експерти хочуть зробити своє крісло якоюсь ланкою в профілактиці захворювань. Як заявила прес-служба Університету Колумбії :«Отримані дані допоможуть зв’язати стан зубів пацієнта з його загальним станом здоров’я. Можна буде виявити залежність і наявність перших ознак онкології, діабету або серцево-судинної патології. Коли у вас все добре – ви набагато частіше відвідуєте стоматолога, ніж звичайного терапевта. І з часом крісло стоматолога стане місцем, де ви зможете легко перевірити і рівень цукру в крові і подивитися чи все у вас добре з серцем і іншими органами. »
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus