USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.70 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Науковці розробили скотч для склеювання внутрішніх органів людини
Вчені з Массачусетського технологічного інституту розробили спеціальний розчин, завдяки якому медичний скотч можна зняти подібно пластиру або відрегулювати його положення під час операції.

Про це повідомляє УНІАН.

Клейкий матеріал виготовлений з біосумісних полімерів, а особливу міцність з білками на поверхні тканини створює речовина N-гідроксисукцинімид. Розчинна рідина створена з антиоксиданту глутатіону і бікарбонату натрію.

«Це схоже на безболісний пластир для внутрішніх органів», – розповів учений Сюаньхе Чжао.

Медичний скотч, положення якого можна регулювати, пройшов тестування на різних зразках органів, включаючи серце, легені і кишечник свині.

«Експерименти показав, що незалежно від тривалості склеювання тканин можна було відокремити їх один від одного приблизно протягом п’яти хвилин без ушкоджень», – йдеться в статті.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus