USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Вчені розповіли, що спіткає світ після виверження вулканів
Кембриджські дослідники визначили найнебезпечніші вулкани світу і розповіли, що буде, якщо їх спіткає виверження.

Про це йдеться в журналі Nature Communications, передає Кореспондент.

Відзначається, що в світі є сім найбільш загрозливих вулканів - на півночі Тайваню, на індонезійському архіпелазі і в Південно-Східній Азії загалом, у Середземному морі і Північній Атлантиці, на північному заході США, по кордону між Китаєм і КНДР, а також у Північній Африці.

Крім цього, вчені стверджують, що паралізована через попіл або поштовхи в результаті виверження "до 6 балів" інфраструктура цих районів може мати глобальні катастрофічні наслідки.

Якщо станеться виверження, то сільськогосподарські райони світу спіткає неврожай, торговельні мережі страждатимуть через збій у поставках, будуть перебої з транспортом і в роботі комунікацій, а також фінансова криза, яка спровокує політичну нестабільність.

Зокрема, при шестибальному виверженні вулкана Маунт-Рейнір у США світ отримає збиток понад 7 трильйонів доларів у найближчі п'ять років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus