USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені розповіли про потоп на Землі 15 тисяч років тому
Дослідники з Даремського університету Великої Британії з'ясували, що 15 тисяч років тому рівень води в морях усього світу піднявся на 18 метрів. Це спровокувало стрімке танення льодовиків, яке може повторитися незабаром.

Результати доповіді опубліковані в науковому журналі Nature Communications, передає Кореспондент.

Геологічні дані свідчать про те, що рівень води в морях піднімався в 10 разів швидше, ніж зараз. Є інформація, яка вказує, що такі зміни провокувало танення крижаних щитів на півночі планети. За 500 років була затоплена велика частина суші.

Результати дослідження британських вчених підтверджують стрімке танення льодовиків в Північній Америці і Євразії. При цьому води Антарктиди були набагато меншими, ніж об'єм льоду, що розтанув у Гренландії.

Фахівці припускають, що глобальну циркуляцію в океані порушило скидання прісної води, обсяги якої були дуже великими. Але разом з цим геологи поки не можуть з'ясувати причину швидкого танення крижаних щитів. Хоча, посилаючись на антропогенну зміну кліматичних умов, стверджують, що існує високий ризик повторення цього сценарію.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus