USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені розкрили таємницю малюнків в пустелі Наска
Вік 16 геогліфів становить близько двох тисяч років. Визначено на малюнках кілька перуанських птахів.

Про це повідомляє інформаційне джерело Корреспондент.net.

Японські вчені з університетів Хоккайдо і Ямагата змогли ідентифікувати на загадкових геогліфах Наска кілька видів перуанських птахів.

Також вони висунули гіпотезу, чому ці птахи привернули інтерес древніх людей.

Птахи здаються екзотичними для регіону, і подальші вивчення можуть допомогти пояснити їхнє значення. Дослідження було опубліковане в журналі Archaeological Science: Reports.

Лінії і геогліфи пустельних плато Наска і Пальпа розташовані приблизно за 400 кілометрів на південь від Ліми (Перу) і утворюють об’єкт всесвітньої спадщини, що займає площу близько 450 квадратних кілометрів.

Вони були створені між 400 р до н.е. і 1000 р н.е. людьми, які проживають на території до інків. Включають ці зображення прості лінії, геометричні малюнки і малюнки тварин і рослин.

Більшість цих офортів настільки великі, що їх найкраще побачити на аерофотознімках. Ідентифікація того, що вони представляють, є важливим першим кроком до розгадки таємниці, чому вони були намальовані.
Коментарів: 1
Петручіо Показати IP 21 Червня 2019 10:23
Де розкритя таємниці ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus