USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені придумали пристрій для управління сновидіннями
Вчені з Америки розробили спеціальний пристрій, який допомагає контролювати сновидіння і задавати їхню тематику.

Про це повідомляє zik з посиланням на The Next Web.

Так, команда Dream Lab з Массачусетського технологічного інституту вважає, що використання звуків і ароматів у наших сновидіннях може зробити наше повсякденне життя кращим.

Саме тому вчені вирішили зосередитися на гіпнагогії - стані свідомості, при якому людина усвідомлює, що бачить сон, і, іноді, навіть може керувати його змістом.

Вони пропонують контролювати сновидіння завдяки рукавичці з датчиками, які стежать за м'язами, частотою серцевих скорочень і іншими параметрами користувача.

Як тільки датчики фіксують, що людина увійшла в стан гіпнагогіі, рукавичка передає сигнал модулю, який включає записаний звуковий сигнал, і якщо людина в цей момент почує слово "тигр", то відповідно ця тварина їй присниться.

Цей пристрій вже випробували на собі 50 волонтерів і, як виявилося, вони дійсно бачили те, що прозвучало перед засинанням.

Наразі вчені хочуть створити тригер на основі запаху - тоді люди, що страждають від постійних кошмарів, зможуть контролювати сновидіння через аромат лаванди.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus