USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені придумали новий економічний спосіб видобутку кисню і водню з солоної води на Марсі
Інженери з Університету Вашингтона в Сент-Луїсі розробили новий пристрій для електролізу, який може перетворювати дуже солону марсіанську воду на придатний для дихання кисень і водень для палива.

Про це повідомляє ТСН.

Електроліз води – це процес використання електрики для розщеплення води на складові атоми водню і кисню. Потім ці гази можуть бути зібрані для подальшого використання. Таким чином, електроліз може стати для космонавтів одним із способів виробництва кисню і водню на Червоній планеті.

Проблема в тому, що електроліз погано працює з солонуватою водою, а це все, що можна знайти на поверхні Марса. Спочатку необхідно знизити високий вміст солі, що є складним процесом для марсіанської місії.

Тому була розроблена нова система електролізу, яка може працювати з солоною водою і в умовах екстремального холоду марсіанської атмосфери.

Щоб протестувати нову конструкцію, команда змоделювала марсіанську атмосферу, яку треба було охолодити до −36 ° C і пристрій спрацював. Команда стверджує, що за тієї ж вихідної потужності новий електролізер виробляє в 25 разів більш кисню, ніж MOXIE – прилад на борту марсохода Perseverance, який створює кисень із вуглекислого газу в повітрі.

Цікаво, що нова технологія може бути застосована і на Землі.

«Продемонструвавши роботу електролізерів в складних марсіанських умовах, ми маємо намір також розгорнути їх у набагато кращих умовах на Землі, щоб використовувати солону або солонувату воду для виробництва водню і кисню, наприклад, шляхом електролізу морської води», – каже співавтор автор дослідження Пралай Гайен.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus