USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені повернули свідомість пацієнтові з «мертвим» мозком
Вчені з Національного центру наукових досліджень Франції змогли частково повернути свідомість 35-річному чоловікові, який перебував у вегетативному стані останні 15 років.

Про це інформує Кореспондент з посиланням The New Scientist.

Повідомляється, що пацієнтові зробили електричну стимуляцію блукаючого нерва, який пов'язує деякі важливі нейронні центри. За розрахунками медиків, його стимуляція мала допомогти збільшити активність в областях мозку, що відповідають за усвідомлювану діяльність.

Чоловікові з'єднали блукаючий нерв з електродами на рівні шиї. Через місяць після імплантації медики приступили до стимуляції. В цілому експеримент тривав шість місяців, а стан мозку відстежувався за допомогою позитронно-емісійної томографії та електроенцефалографії.

У результаті лікарських маніпуляцій пацієнт почав частіше відкривати очі, реагувати на деякі прохання і намагався посміхнутися. При цьому в стані його мозку був відзначений перехід від вегетативного до мінімального усвідомлення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus