USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені показали найреалістичнішу 3D-модель чорної діри
29 Листопада 2018 11:13
0
Науковці з Нідерландів створили найреалістичнішу модель чорної діри.
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Science Alert.

“Модель чорної діри, астрофізика Йорді Давелаар з університету Радбода в Нідерландах, стала чи не найреалістичнішою за всю історію досліджень цих об'єктів”, - йдеться у повідомленні.

Науковці з Нідерландів вперше візуалізували у віртуальній реальності чорну діру, розташовану в центрі Чумацького Шляху. Прототипом моделі став астрофізичний об'єкт "Стрілець А", що у самому центрі нашої галактики.

Вчені з Нідерландів змогли побудувати комп'ютерну модель "Стрільця А", яку оточує кілька десятків зірок і декілька великих хмар газу.

"Світло, яке ви бачите, виходить з матерії, котра зникає в чорній дірі, через екстремальні умови вона стає полум'яною і починає світитися. Потім це світло відхиляється і деформується, у зв'язку із потужною гравітацією чорної діри", – розповідає Давелаар.

Чорна діра в моделюванні обертається з великим обертаючим моментом. Крім того, симуляція включає в себе магнітні поля.

Подібний підхід, як відзначають науковці, вперше дозволив їм поглянути на те, як виглядають викиди чорної діри "зсередини", і розкрити деякі особливості в її зовнішності, в тому числі в структурі її "тіні".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus