USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Єва з Нахарона: вчені показали на фото, як виглядала жінка 14 тисяч років тому
Вчені не перестають дивувати нас все новими відкриттями, благо сучасні технології дозволяють детально досліджувати навколишній світ.



Ще в 2004 році мексиканські археологи підняли з дна Карибського моря скелет жінки віком 13 600 років. Її назвали «Євою з Нахарона» (Eva de Naharon), повідомляє ZNAJ.UA.



Разом з її останками були знайдені черепи і кістки ще трьох людей, які жили на території сучасної Мексики задовго до перших поселень у Єгипті.



Вчені досі не визначилися, чому кістки жінки розташувалися так глибоко під водою. За однією з версій експертів, жінка могла опинитися під водою, тому що її принесли в жертву або використовували як частину іншого ритуалу Майя.



Зріст Єви був близько 1 м 40 см. Загинула у віці 20-25 років. Як відзначають вчені, збереглося близько 80% початкової структури скелета.



Щоб відтворити обличчя Єви, вчені з Національного інституту антропології та історії об'єдналися з бразильським 3D-дизайнером Цицероном Мораесом.

«Техніка передбачає створення віртуального 3D-зображення черепа», - сказав Дель Ріо, підводний дослідник, який знайшов останки.



Тепер за допомогою методів судової реконструкції обличчя дослідники показали, як Єва могла виглядати при житті.

Останки Єви з Нахарона вважаються одними з найстаріших останків, знайдених в Північній і Південній Америці. Історія її життя здебільшого невідома, хоча історики повідомляють, що люди, які жили у ті часи в цих місцях, були мисливцями-збирачами.

Відзначимо, останки були знайдені в мексиканській печері Сак-Актун, яка вважається другою за протяжністю в усьому світі. Печера переважно затоплена водою, і хто знає, скільки всього можна знайти в її теренах...





Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus