USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені пояснили посилене танення льодовиків Гренландії
Німецькі вчені знайшли ще одну причину посиленого танення льодовиків Гренландії.

Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на результати дослідження, які були опубліковані в понеділок в журналі Nature Geoscience.

За даними вчених, тепла вода, що рухається під величезними масивами льоду, змушує льодовик танути швидше. Висновки зроблені на підставі вивчення льодовика 79-го градуса північної широти в північно-східній Гренландії.

Вчені виявили під язиком (смуги льоду, що плаває на поверхні океану – ред.) цього льодовика наявність западини шириною два кілометри. По дну западини тепла вода з Атлантичного океану йде до льодовика.

По мірі того, як лід стає все тоншим, глибина западини збільшується. Відповідно, збільшується обсяг теплої води, яка надходить до льодовика. За останні кілька років глибина западини розрослася на 15 метрів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus