USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені побачили дев'яту планету в Сонячній системі
Астрономи довго сперечалися, чи існує ця далека планета, розташована на околиці нашої Сонячної системи.

Попередні розрахунки доводили її існування, проте підтвердити це на практиці не виходило. Під час нового дослідження вчених з Університету Комп’ютенсе в Мадриді було використано нову методику, яка вказала на те, що заПлутоном точно є планета.

Її не можна бачити безпосередньо, оскільки вона розташована дуже далеко. А завдяки спеціальному набору техніки вчені з’ясували: інші космічні об'єкти поруч кластеровані та структуровані в такий спосіб, який вказує на те, що біля них є велика планета, пише Тhе Independent.

Загалом, ідею про існування дев'ятої планети висунув торік відомі планетологи Майк Браун та Костянтин Батигін – вони доводили, що дев'ята планета розташована так далеко, що практично тікає з Сонячної системи.

"Раніше теоретично було відомо, що існують достатньо великі заплутонні об'єкти, серед яких можуть бути й планети, – коментує для "Експрес онлайн" Микола Кошкін, завідувач відділу космічних досліджень НДІ "Астрономічна обсерваторія" ОДУ ім.І.І. Мечникова. – За розташуванням орбіт малих тіл можна було зробити аналіз, що є якась велика планета, що їх групує. Її вплив на навколишні небесні тіла показував, що це має бути достатньо великий об'єкт. Цю планету довго шукали, проте безрезультатно. Іспанські вчені знайшли не лише нові аргументи на користь теорії існування дев'ятої планети, а й практично вирахували її місцезнаходження. Тобто, можна сказати, що існування дев'ятої планети доведено".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus