USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Вчені планують створити м'ясо риби без кісток
Науковці з Лісабонського університету вирішили створит иштучне м'ясо риби, унікальність якого - відсутність кісток.

Про це інформує Мeta.ua.

Команда науковців з Інституту біоінженерії та біонаук наразі розроблює цю технологію. Інноваційне м'ясо створять з водоростей та клітин морського окуня. Фінансові витрати покриє компанія Good Food Institute.

Розробники обіцяють, що штучний продукт не можна буде навіть відрізнити від справжнього ні за зовнішніми, ні за смаковими характеристиками. М'ясо матиме усі необхідні елементи та буде поживним для організму.

Науковці зосереджують увагу на тому, що у штучному рибному філе не буде ртуті чи мікропластику, які можна отримати в океанській рибі. Їстівні каркаси вчені зроблять за допомогою 3D-друку, а сировину видобудуть з водоростей та інших рослин. Трансформація стовбурових клітин риби в м’язи та жир відбудеться завдяки електричній стимуляції.
Коментарів: 2
Нострадамус Показати IP 19 Грудня 2021 13:20
,а голову людини без мозгiв...
пиняботокс до Нострадамус Показати IP 19 Грудня 2021 15:03
Так уже є такі люди, у нас їх наприклад 73%.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus