USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені: павуки з'їдять всіх людей за рік
Якщо павуки захочуть, вони можуть лише за один рік з'їсти всіх людей на Землі і навіть не наїстися. До такого висновку дійшли швейцарський вчений Мартін Ніффелер і його шведський колега Клаус Біркхофен. На щастя, поки що улюблені ласощі павуків - метелики, і лише це рятує людство, припускають фахівці.
За словами вчених, сумарна вага їжі, щорічно споживаної павуками, з запасом перевищує сумарну вагу всіх людей. Щоб вижити і зберегти свою популяцію, цим членистоногим, за підрахунками фахівців, потрібно з'їдати від 400 до 800 мільйонів тонн різних поживних речовин. При цьому сукупна вага людей на нашій планеті оцінюється в 432 мільйони тонн, тобто майже відповідає «нижній межі» цього діапазону. На думку дослідників, павуки навряд чи коли-небудь вирішать настільки радикально змінити свою дієту, проте гіпотетичні наслідки таких змін здалися їм цікавими.

Окремо вчені прагнуть заспокоїти тих людей, хто в світлі нової інформації може почати сильніше боятися павучків у власній оселі - за словами біологів, існуюча статистика свідчить про те, що види павуків, що живуть в будинках, відрізняються значно меншою «ненажерливістю», ніж ті, яких найчастіше можна зустріти в дикій природі - 95 відсотків від усієї їжі, що з'їдають павуки, доводиться на частку мешканців лісів і полів.

Фахівці відзначають, що лише деякі істоти, в тій чи іншій мірі схожі на павуків, можуть позмагатися з ними за кількістю споживаної їжі. При цьому, наприклад, мурахи, нехай їх на Землі і більше, ніж павуків, включають в свій раціон чимало рослинної їжі, в той час як павуки поїдають їжу тваринного походження.

Дослідження вчених опубліковано в журналі Science in Nature, повідомляє news.allcrimea. Фахівці вважають, що отримані результати допоможуть краще зрозуміти, як підтримується безліч екосистем, невід'ємною частиною яких є павуки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus