USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені дослідили, де знаходять кохання сучасні люди. Інфографіка
За останні десять років інтернет став домінуючим способом для знайомства.

Як повідомляє Йод.Media, нове дослідження, проведене Стенфордським університетом під назвою «Як пари зустрічаються і залишаються разом» виявило, що 39% пар скористалися для знайомства онлайн-сервісами чи додатками.

У 2009 році, коли проводилося попереднє дослідження, таких пар було лише 22%.

Нові технології зробили революцію в особистому житті людей. Які ще зміни відбулися у нашому приватному житті за останній час?



Найбільше дослідників здивувало, як стрімко зменшилася кількість людей, як знаходять своїх партнерів через друзів чи спільних знайомих. У 1990 таких було 34%, нині – лише 20%.

Загалом всі традиційні для минулого способи знайомства – більше не в моді. Детальніше – на графіку:

На перший погляд можна подумати, що збільшується кількість людей, які знайшли свою половинку у барі чи ресторані. Однак дослідники коментують: такі дані лише демонструють, що люди провели там перше побачення «вживу», а познайомилися перед цим – все одно в інтернеті.

Серед виявлених тенденцій – також відхід у минуле ранніх шлюбів. У Великобританії шлюбний вік нині становить 37,9 років для чоловіків і 35,5 років для жінок.

Люди набагато більше нині мають знайомств та експериментів в особистому житті до офіційного узаконення стосунків. Тож, у минуле також відходить і такий романтичний тип знайомства, як «дитяче кохання на все життя». З однокласниками та друзями дитинства беруть шлюб нині украй рідко.

Те ж саме – з ранніми університетськими шлюбами, вони – більше не в моді.

Серед нинішніх аутсайдерів також – романи із сусідами. 73% сучасних британців навіть не знають, хто живе у них за стінкою чи за парканом. А 68% опитаних взагалі назвали сусідів «чужими людьми».

Тож – інтернет «рулить». «Зростання онлайн-знайомств певною мірою змістило і всі інші способи зустрічі», – каже Майкл Розенфельд, професор соціології та провідний фахівець дослідження.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus