USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені NASA отримали компонент ДНК, що доводить космічне походження життя
Вчені NASA вперше отримали дезоксирибозу, компонент ДНК, змоделювавши в лабораторії умови космічного середовища.

Результати дослідження вказують на те, що органічні молекули, необхідні для існування життя, спочатку з'явилися в космосі, а потім впали з кометами на Землю.

Про це повідомляє Уніан з посиланням на видання Science News.

Фахівці охолодили суміш води та метанолу до температури мінус 260 градусів Цельсія всередині вакуумної камери. Після цього вони піддали лід дії ультрафіолетового випромінювання, імітуючи умови в хмарах з міжзоряного газу і пилу.

Результати хімічного аналізу показали, що в замороженій воді і спирті з'явився цукор, дезоксирибоза, а також інші вуглеводи, які були отримані в аналогічних експериментах в минулому.

Відомо, що цукри можуть формуватися в результаті хімічних реакцій за участю формальдегіду, присутнього в кометах.

Однак досі вченим не вдавалося отримати дезоксирибозу, яка містить менше атомів кисню, ніж сполуки, отримані дослідниками раніше.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus