USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Єрусалимі знайшли срібну монету часів Ісуса. Фото
В Єрусалимі в музеї «Вежа Давида» під час консерваційних робіт знайшли давню монету біблійного періоду – тірійський шекель.

Цю монету вперше знайшли у 1980-х роках, а потім загубили, пише ТСН.

Тірійський шекель використовували паломники, які їздили до Єрусалимського храму 2 тисячі років тому. Ними сплачували храмовий податок на Песах або інші іудейські свята.

Монети карбували в стародавньому фінікійському місті Тир у період Другого храму, а це приблизно від 125 року до н.е. Шекелі часто згадуються в письмових джерелах, але до наших днів їх дійшло мало.

Вперше монети знайшли ще у 1980 роках, а потім сховали до скриньки для артефактів, але неправильно розмістили. Виявили скриньку лише зараз під час консерваційного проєкту, який відбувається в Музеї Вежі Давида.
За словами екскурсовода Елі Ілана, на одному боці монети викарбувана особа великого фінікійського божества Мелкартома. Це головний бог Тіра і головна фігура в фінікійському пантеоні. На реверсі монети зображений орел, який і допоміг археологам визначити її походження.

Монету знайшли в Башті Давида - частині стародавнього палацу Ірода. Там міг відбуватися суд над Ісусом.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus