USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Єрусалимі знайшли 3-тисячолітню печатку давнього правителя. Фото
Археологи із Єрусалима виявили глиняну печатку, вік якої становить близько 2,7 тис. років. Вважається, що вона могла належати комусь із древніх правителів.

Знахідка підтверджує свідчення Біблії, що Єрусалим був резиденцією намісника, передає слова науковців Daily Mail.

Печатку знайшли біля Західної стіни міста під час розкопок, ініційованих Управлінням давнини Ізраїлю.

На печатці зображені дві людини у смугастому вбранні. Вони стоять обличчям один до одного. Поруч напис на древньому івриті – «належить наміснику».

Дослідники не впевнені в призначенні знахідки. Вона могла виконувати функції логотипу або бути сувеніром для якоїсь важливої персони.

Термін «намісник» відомий із Біблії та інших документів. Означав особу, яку цар призначав керувати містом.
Древню печатку знайшли під час розкопок Єрусалиму

Скоріше за все, на території, де знайшли печатку, знаходилися будинку тодішньої знаті. Це підтверджують інші знахідки. Область знаходиться на схилах західного пагорба Єрусалима, приблизно за 100 м від Храмової гори.

Мер міста Нір Баркат сказав, що знахідка доводить — 3 тис років тому Єрусалим був столицею Ізраїлю, сильним та незалежним містом. Це один із найдревніших столиць у світі, вважає Барка.
Коментарів: 1
777 Показати IP 4 Січня 2018 10:11
Так в тему знайшовся якийсь псевдоісторичний "артефакт" на тлі суперечок про єрусалим...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus