USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Єллоустонських гейзерах знайшли вірус-ліки
Вчені пропонують використовувати їх для лікування ракових пухлин.

Гарячі джерела Йеллоустонского національного парку - це не тільки дихання підземного вулкана. Киплячі джерела – дім для унікального вірусу, з якого, можливо, створять ліки проти ракових пухлин, передає Вокруг Света.

Вчені з університету Мінесоти назвали новий вірус Acidianus. Щоб вивчити поведінку мікроорганізму в різному середовищі, команда використовувала комбінацію двох методів - кріоелектронну мікроскопію та рентгенокристалографію.

Виявилося, що виявлений вірус - перевертень, здатний миттєво змінювати лимоноподібну форму на циліндричну, нагадує крихітні цеглинки, пов'язані мотузками. Дослідники припустили, що за допомогою подібної трансформації вірус впроваджується в інші клітини.

Відомо, що, опинившись у клітці-госпордаря, вірус копіює ДНК і РНК. Таку здатність вчені збираються поставити на службу медицини, «довантаживши» вірус корисною інформацією та впроваджуючи її в ракові пухлини.

Особливо обнадіює вчених те, що вірус-перевертень може вижити в палюче гарячому кислотному джерелі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus