USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Єгипті, ймовірно, виявили найдавнішу пивоварню світу
В Єгипті, ймовірно, виявили найдавнішу з відомих пивоварень світу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах старожитностей країни, пише Новое время.

Пивоварню виявила група американських і єгипетських археологів під час розкопок на території Абідоса, стародавнього міста в Єгипті (понад 450 км на південь від Каїра). Існування такого об’єкта вперше припустили британські археологи в 1900-х роках, але тоді його місцезнаходження не змогли точно визначити.

Генсек Служби старожитностей Єгипту Мустафа Вазирі припустив, що об’єкт належить до часів фараона Нармера, засновника I династії Раннього царства, що правив в кінці XXXII століття до н.е.

Пивоварня складається з восьми приміщень довжиною в 20 м і шириною в 2,5 м. Імовірно, в кожному приміщенні стояли по 40 глиняних резервуарів, де виготовляли до 22,4 тисяч літрів пива за раз.

На думку одного з керівників археологічної команди, доктора Меттью Адамса з Інституту образотворчих мистецтв при Нью-Йоркському університеті, напій з пивоварні використовували в ритуальних цілях під час церемоній керівної еліти. Із середини IV тисячоліття до н. е. Абідос був важливим релігійним центром Стародавнього Єгипту і одним з головних місць поклоніння богу Осірісу.
Коментарів: 1
Читач Показати IP 14 Лютого 2021 15:55
Точно, "Оболонь" вже тоді була.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus