USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: В Японії створили прилад, що дозволяє відчути смак віртуальної їжі
Багато людей напевно хотіли б спробувати купу страв з різних куточків світу, але ось подорожувати або хоча б приготувати їх самостійно можуть далеко не всі. Однак з розробкою японських дослідників Токійського університету Мейдзі це і не потрібно. Вони створили прилад, що синтезує смаки віртуальних продуктів. Робота «синтезатора Норімакі» заснована на поєднанні п’яти смаків, які змішуються за допомогою спеціальних гелів, що знаходяться всередині пристосування.



Людина прикладає синтезатор до язика, а спеціальна програма визначає, скільки і якого гелю потрібно подати, щоб правильно передати смак тої чи іншої страви, повідомляє BIZUA.

Усього всередині пристрою п’ять різних гелів: солодкий, солоний, кислий, гіркий і умамі. Після включення «синтезатор Норімакі» використовує ефект електрофорезу – міграції мікроскопічних частинок, активованих електричним зарядом. Торкаючись язика, людина отримує можливість відчувати всі п’ять смаків або тільки деякі з них.

Дослідники порівнюють свою розробку з дисплеями, де пікселі трьох кольорів в сукупності дозволяють передати потрібний відтінок. Правда, вони відзначають, що точно не знають, наскільки смакові відчуття відповідають реальності. Фахівці вважають, що в будь-якому випадку це краще, ніж взагалі не відчувати смаку. Очікується, що синтезатор дозволить поліпшити взаємодію між людиною і комп’ютером, розширивши досвід віртуальних розваг, а також може використовуватися в багатьох інших суміжних областях.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus